2017. október 31., kedd

Melyik a több? – a reformáció 500. évfordulójára




Reformáltak


Lukács evangéliuma 21,1–4


Kedves osztálytársaim és barátaim!

A mai napon Lukács evangéliumából választottam egy részt, méghozzá az özvegyasszony két fillérjének történetét. Az ige rövid, mégis fontos üzenetet hordoz. A történet szerint egyik nap a zsidók elmentek templomba, és áldozati ajándékot is vittek. A sok gazdag ember mind sokat dobott a perselybe, de volt köztük egy szegény özvegyasszony, aki csak két fillért dobott. Ekkor Jézus így szólt: Bizony mondom nektek, ez a szegény özvegyasszony többet dobott mindegyiküknél, mert ők a feleslegükből dobtak, ő viszont mindenét odaadta, amije volt.
Nagyon fontos kiemelni az előbbi igerészletet. Az őszintén adott kevés is néha több, mint a színlelt ajándék.
Amikor valakivel együtt vagyunk, miért tesszük? Azért, mert éppen van egy kis szabadidőnk, vagy azért, mert jó vele lennünk?
Ha valakivel beszélgetünk, azt miért tesszük? Mert kíváncsiak vagyunk valamilyen pletykára, vagy őszintén érdekel, hogy mi van vele?
Amikor elmegyünk templomba, miért tesszük? Azért, hogy azt is kipipálhassuk, vagy azért, mert tényleg fontos nekünk, hogy odaadjuk Istennek az időnket, a figyelmünket és magunkat? Ha minden nap csak tíz percet, de azt tényleg odaszánjuk Istennek, az kedvesebb neki, mintha órákat ülnénk a templomban azt várva, mikor lesz vége, hogy mehessünk haza. Mert akkor testben voltunk csak ott, de lélekben messze jártunk.
Istennek mindig szívből adjunk, és sohase színből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése