2017. november 12., vasárnap

A barátságról






ReformGirls



1. Mi az igaz barátság?
Két ember közötti láthatatlan és örökké szóló kötelék.
2. Kik az igaz barátaink?
Akik megértik a múltunkat, hisznek a jövőnkben, és elfogadnak annak, aki vagy. Megmutatják nekünk a napfényt, amikor nem látunk mást, csak sötétséget. Ha letérünk a helyes útról, ők visszavezetnek rá bennünket. Azok az igaz barátok, akik önmagunkért szeretnek, és elfogadnak minket a hibáinkkal együtt.
3. Miről ismerszik meg az igaz barát?
Az igaz barát a bajban ismerszik meg. Ha valaki ott van veled jó és rossz pillanataidban egyaránt, azt a barátodnak tekintheted. A Bibliában ezt olvashatjuk: „Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúságban válik.”(Példabeszédek.17,17)
4. Mihez hasonlíthatóak a jó barátok?
A jó barátok olyanok, mint a csillagok. Nem mindig látszanak, mégis mindig ott vannak.
5. Kitől kaptuk a barátságot?
A barátság Isten ajándéka. Akik hisznek őbenne, azokat örökre szóló barátokkal áldja meg. Miben különbözik a barát az igaz baráttól? A barátaink jönnek-mennek, elfelejthetnek bennünket, vagy mi feledkezhetünk meg róluk. De az igaz barátaink mindig mellettünk lesznek. Az igaz barátok az idő múlásával is igaz barátok maradnak, és a távolság sem szab határt nekik.
6. Hogyan ápoljuk a barátságot?
A barátság lángja is, ha nem istápoljuk, kialszik, mint kandallóban a parázs. Néhanapján, de a legjobb, ha minden nap ápoljuk a barátságot egy-egy mosollyal, öleléssel, amik igazán nem kerülnek semmibe.
8. Mit tegyünk, ha a barátságunk göröngyös útra téved?
Minden probléma kulcsa a megbocsátás. Néha elég egy rövid szó, az, hogy „Sajnálom”. Mindig az kér előbb bocsánatot, akiben nagyobb a szeretet. Ha a barátságunk göröngyös útra tévedne, csak kérjünk bocsánatot, még ha nem is mi voltunk a hibásak. A béke a legfontosabb.
9. Mit tegyünk, ha rossz baráti körbe keveredünk?
Ismerjük fel, hogy hibáztunk, és lépjünk ki a körből. Azok az emberek, akik rossz hatással vannak ránk vagy kihasználnak, nem is barátaink. Isten igéje azt mondja erre: „Ne tarts barátságot a haragos természetűvel, és ne járj együtt heveskedővel, mert megszokod ösvényeit, és magadnak állítasz csapdát. (Példabeszédek 22,24-25)
10. Hogyan kapcsolódik a barátság a hithez?
A hit és a barátság is 2 dologból áll. Ismeret és bizalom.
A hitnél megismerjük Istent, és hiszünk benne.
A barátságnál megismerjük a barátunkat, tisztában vagyunk az erősségeivel és hiányosságaival, elfogadjuk olyannak amilyen, és feltétel nélkül megbízunk benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése